به گزارش خبرنگار نیپنا، حسین قریبی سفیر ایران در برزیل، عصر دیروز ( دوشنبه 11 اردیبهشت ماه) در نشست تخصصی همکاری های بین المللی پتروشیمی در چهاردهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران که به صورت برخط شرکت کرده بود، صنعت پتروشیمی ایران را مهم ترین بخش فعالیت های صادراتی ایران در کشور برزیل عنوان کرد و گفت: ارزش ارزی روابط تجاری دو کشور در سال گذشته بالغ 6.5 میلیارد دلار بود که کود اوره بالاترین رتبه صادرات ایران به این کشور آمریکای لاتین و بخش اصلی واردات ایران نیز از برزیل ذرت، سویا و گوشت بوده است.
وی با اشاره به تولید روزانه 2.9 میلیون بشکه ای نفت خام در برزیل افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده از سوی این کشور تولید نفت این کشور به 3.5 میلیون بشکه در روز خواهد رسید، با این حال برزیل در بحث پالایش و فرآورده مشکلات فراوانی دارد، این کشور در سال میلادی گذشته 6 میلیارد دلار گاز وارد کشور کرد و از سوی دیگر در حوزه صنعت پتروشیمی چندان هم پیشرفته نیست و به واردات وابسته است .
وی با بیان اینکه ایران از سال 2019 یکی از تامین کنندگان اوره برزیل شده است، افزود: برزیل در بخش کودهای شیمیایی تا 80 درصد نیازمند واردات است، بطوریکه مصرف سالانه این کشور در بخش کود اوره سالانه حدود 8 تا 10 میلیون تن است.
قریبی همچنین گفت: ایران در بخش پلیمرها نیز بازار خوبی در برزیل دارد، واردات پلیمرهای پلاستیک برزیل در سال گذشته میلادی به 6 میلیارد دلار رسیده است، البته در مواردی صحبت تا 11 میلیارد دلار هم شده است.
چالش های بازار اوره ایران در برزیل
سفیر ایران در برزیل از جمله چالشهای ایران برای حضور در بازار اوره برزیل را سرمایه بازرگانان ایرانی برای حضور در بازار در این کشور عنوان کرد و در این ارتباط گفت: ما در عین حال که تولیدکننده بزرگی در بخش اوره هستیم در برزیل هم بازار مصرف بزرگی داریم، منتهی بازرگانانی نداریم که بتوانند محصول را از مبدا تا مقصد با در نظرگرفتن چالش های موجود در این قسمت عرضه کنند.
وی افزود: محصولات پتروشیمی در ایران معمولا از طریق مناقصه و با بهترین قیمت به خریدار عرضه می شود، این درحالی است که خریداران برزیلی عادت دارند که محصولاتشان را در بنادر خرید کنند، بنابراین این یک چالش بزرگ برای ما است که تجاری داشته باشیم که بتوانند محصول را از تولیدکننده ایرانی بخرند و محصول را به مصرف کننده برزیلی برسانند.
قریبی ادامه داد: تجار ما باید سرمایه کافی در اختیار داشته باشند تا بتوانند حداقل دوماه پولشان را بخوابانند و نگرانی بابت مسافت دوماهه حمل محصولات از ایران به برزیل را نداشته باشند.
وی با اشاره به نوسان شدید قیمت کود اوره در سال گذشته تصریح کرد: نوسان شدید قیمت ها باعث شده است که تجارت محصول اوره به برزیل با ریسک بالایی برای تاجر همراه باشد، از این رو لازم است در داخل کشور برای حل این معضل چاره ای اندیشیده شود از جمله این که مثلا قیمت را در زمان تحویل محاسبه کرده و یا این که با پیش بینی مکانیزم هایی از ضرر احتمالی تاجر تا حدود زیادی جلوگیری کرد.